Restaurant Saboc ligger i det nyrenoverede område omkring den gamle markedshal i Born. Markedshallen er nu et monument over det gamle Barcelona med udgravninger, der viser Barcelona, da Catalonien endnu var selvstændigt før 1714. Hallen er et besøg værd, men det er ikke den, jeg vil omtale her.
Derimod Restaurant Saboc, der ligger i C/ Fusina 3 med hallen som nærmeste nabo. Det er blevet en af vores favoritter, når vi vil have god mad til rimelige priser og det gerne må være lidt mere moderne end traditionel tapas.
Indretningen er lys og afslappet – en dejlig åben restaurant. Og betjeningen er venlig og de fleste af tjenerne kan et udmærket engelsk.
Saboc serverer små retter, der er perfekte til at dele og de gør det efter et særligt koncept, hvor maden er inddelt efter den temperatur, den er fremstillet ved. Der findes således rå retter (20 grader), lav temperatur (80 grader), middel (100 grader) og grillet (200 grader).
Maden er som skrevet moderne tapas – altså små retter, der kan deles af alle. Saboc anbefaler selv at to personer skal vælge 5-6 retter, som hver koster ca. 6-8 €. Og det er anbefalelsesværdigt at prøve retter fra forskellige temperaturer, for eksempel de følgende, som jeg kan anbefale:
Tuna Sashimi har jeg fået flere gange og det er en rigtig god forret eller starter. Tunen er marineret og har hver gang været frisk i det. Den har en snert af vanille, hvilket giver lidt mere smag til den ellers lidt neutrale tun.
Lammemedaillonen med gulerodcreme og braiseret ved 80 grader er også en ret, jeg har prøvet et par gange. Kødet er dejligt mørt og guleroden er rørt med lidt anis, der tilfører god krydderi.
Mini Burgeren med lidt revet foie gras (koldt) er bare en klassiker for mig – og den vil jeg ikke dele! Meget simpelt anrettet men den smager nu godt. Du kan også få andre små burgere med andet tilbehør og indhold, men jeg sværger til foie gras’en!
Udvalget af vine på Restaurant Saboc er også i orden. Det er ikke kæmpestort, men de vine, de har, er absolut i orden og priserne naturligvis dejlig spanske og dermed lave i forhold til de dyre danske restaurantpriser.
Jeg kan anbefale 12 Volt fra Mallorca, der er rimelig i pris men du kan også få danske Peter Sissecks vin PSI, som jeg mener har en pris på 36€ og er af de dyreste. Mange af vinene fås også pr. glas – så kan man prøve forskellig vin til de enkelte retter.
Der er sjældent gæster på Saboc før kl. 21 og det kan anbefales at reservere et bord. Når vejret tillader det – og det gør det en stor del af året – kan man sidde udenfor mod et tillæg på 10%.
Du finder Saboc her:
Restaurant Saboc
C/ Fusina 3
Born – Barcelona
Tlf. +34 932 683 080
reservas@saboc.es
http://www.saboc.es/en