Forside > Blog > Tag en afstressende weekend i Barcelona
Tag en afstressende weekend i Barcelona

Tag en afstressende weekend i Barcelona

En miniferie kan være godt for mange ting. Bare det at komme væk fra hverdagens slid og trummerum kan være afstressende i sig selv. Men har du været rigtigt meget på og føler dig stresset, så kan jeg kun anbefale en (forlænget) weekend i Barcelona. Det kan om noget sætte tempoet ned og få energien tilbage – også selv om det kun er 2-3 dage.

Hvis du er stresset, så planlæg din ferie således (det virker!):

Tidspunkt

Rejs uden for de store turistmåneder, så du undgår en masse mennesker i byen. November, januar, februar og marts måned er rigtigt gode. Vejret er stadig ok – ikke supervarmt – men du er altid garanteret solskin. Og så er det billigt at flyve derned for en weekend – især hvis du undgår de weekender, hvor FC Barcelona spiller på hjemmebane – som regel under 1.000 kr. pr. person.

Bo i centrum

Find et hotel eller en lejlighed i centrum, for så er du tæt på det hele og skal ikke til at tage metro, taxa eller bus for at komme ind til centrum. Mit eget kvarter omkring Born, vil jeg anbefale.

Når du ankommer

Hvis du er med aftenflyet lander du sikkert omkring kl. 20.00 og kan være på dit hotel 21.00-21.30. Sæt kufferten og gå ned på den nærmeste tapas- eller pintxosbar og start der! Så bliver du allerede mere afstresset end en psykolog kan afhjælpe over flere uger. Bestil nogle småhapser og et glas cava og mærk stemningen. Bare nyd det og ikke mindst nyd det sociale liv, der er sådan et sted. Det er fantastisk.

Gå en lang tur langs stranden

Efter morgenmaden den første dag, så sæt kursen mod stranden. Og tag så en lang gåtur langs vandet på promenaden. Nyd solens stråler, vandet og vinden. Og igen mærk det sociale liv, hvor familier og venner går den samme tur og bare hygger sig. Stop eventuelt op efter en kop kaffe og nyd den på en bænk. Og tag så også frokosten ved vandet. Jeg kan anbefale to restauranter, der serverer glimrende fisk og paella og hvor familierne spiser. Det er Salamanca (lidt turistet) og Can Majo. Begge steder har du mulighed for at sidde ude. Gør det.

Efter frokost kan du bevæge dig op imod byen igen. Dalre lidt rundt og måske shoppe lidt, hvis du har lyst til det. Er du træt, så hjem på hotellet og få en lille lur inden aftensmaden.

Spis lokalt

Om aftenen skal du finde en restaurant, der serverer god, autentisk og lokal mad. Gerne en som turisterne ikke finder. Sådan en kender jeg naturligvis og nu håber jeg ikke at dette opslag gør at for mange finder den. Der er tale om restaurant Pla de la Garsa, som ligger i en gammel hestestald midt i Born-området, men lige væk fra de mest turistede gader. De lokale spiser sent, så book bord tidligst kl. 20, helst kl. 21, så er du sikker på der er andre mennesker.

Efter middagen er det måske tid til en drink eller en øl. Du finder masser af livlige barer i nærheden omkring Passeig del Born.

Lej cykler

Når du har sovet længe næste dag er det tid til lidt mere aktivitet. Men på den afslappende måde. Det er jo ferie. Hvis du er hardcore cykelrytter vil jeg leje cykler og så cykle nord på langs vandet for dels at få lidt motion, men også for at spise frokost i en af Barcelonas nordlige forstæder.

Er du mere til en mere rolig cykeltur, så lej en almindelig cykel og sæt kursen mod Gracia-bydelen. Med sine lave huse, mange torve og bare smadderhyggelige (landsby)stemning er den en formiddagstur værd. Spis frokost på en af de mange lokale restauranter i området. Vælg en af dem, hvor de lokale også er – det er normalt et tegn på kvalitet.

Eftermiddagen kan du passende bruge i parken Parc de la Ciutadella. Tag en god bog med, find en bænk og nyd så livet her også.

Da det måske er sidste aften, så find igen en god restaurant i Born. Skal det være lidt mere moderne tapas, kan jeg anbefale Restaurant Llamber.

Når du kommer hjem på hotellet så mærk hvor afslappet og afstresset du er. På kun to dage.

Barcelona kan et eller andet.

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*