Forside > Seværdigheder

Seværdigheder

Barcelona byder på masser af seværdigheder og oplevelser. Der er nok at tage fat på – det er mere et spørgsmål om interesse og prioritering. Her får du et overblik over de mest kendte og populære seværdigheder i Barcelona men også nogle tips til de mere skøre og sjove oplevelser, som du også skal give en overvejelse.

Hvilke seværdigheder man finder interessante er en smagssag. Jeg skriver hvad jeg har fundet interessant, så selv om jeg ikke var begejstret, kan det godt være at det falder i din smag. I så fald er du velkommen til at kommentere på de enkelte artikler om seværdighederne.

Sant Pere – Vores lille perle

sant pere mitja

Vores lille lejlighed ligger i den del af det centrale Barcelona, der med dets fulde navn kaldes Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera. Området er ét af de fire områder, der tilsammen danner Ciutat Vella – den gamle by. Navnet på bydelen kan synes meget langt – det er det også – men det skyldes at det naturligt er opdelt i tre underområder. Sant Pere og Santa Caterina har fået navnene fra to religiøse institutioner fra middelalderen; Sant Pere (her er en kirke i dag) og Santa Caterina klosteret (hvor der i dag er marked). La Ribera betyder flodbred ... Læs mere »

Parc de la Ciutadella

springvand i parc de la ciutadella

Barcelona har en hel del parker og grønne områder spredt rundt omkring i byen. Nogle er mindre kendte eller venter på at blive opdaget, mens andre er så populære, at det nogle dage virker som om hele byen er forsamlet i parken. Til de sidste hører Parc de la Ciutadella, der er den største park i Barcelona, hvis MontJuic ikke tæller med. Parc de la Ciutadella (eller Parque de la Ciudadela på spansk) er et 28 ha stort område, som er bygget på resterne af den gamle fæstning (heraf navnet ciutadella) i det 18. århundrede. Den er beliggende som en ... Læs mere »

Casa Mila – La Pedrera

casa mila - la pedrera

Casa Milà er et Antoni Gaudis små underværker og en af de seværdigheder, man bør unde sig at se. Casa Mila kaldes også for La Pedrera, som betyder stenbruddet, og er det lidt ironisk navn, der hentyder til facaden, der kan ligne et åbent stenbrud. Casa Milà blev bygget mellem 1906 og 1912 af Antoni Gaudí som et fashionabelt hjem for den velhavende Milà familie. Der er flere lejligheder og kontorer i bygningen, men de var svære at leje ud på grund af de irregulære rum, som er vanskelige at møblere. I dag er det derfor museum, hvor man dels ... Læs mere »