Forside > Blog

Blog

Her finder du artikler og blogposts, som ikke umiddelbart kan placeres i de andre kategorier. Men de er selvfølgelig også om Barcelona.

FC Barcelona’s ekspertise bruges også i Danmark

barca innovation hub

Klubben FC Barcelona rummer ikke kun en af verdens største og mest succesrige fodboldklubber, ligeledes excellerer de også i blandt andet Basketball og Håndbold. Lige nu kan håndboldelskere forhøjes af danske Jesper Nøddesbo i Barcelona. Den mangeårige succes for klubberne i Barcelona har skabt interesse fra sportsklubber i hele verden. Senest og mest omtalt har været, hvordan Barcelona har uddannet deres teknisk stærke, med en eksemplarisk spilforståelse, unge fodboldspillere i deres talentakademi kaldet La Masia. Den mangeårige succes på tværs af sportsgrene samt den stigende udefrakommende interesse for “Barcelona-måden” medvirkede til skabelsen af Barca Innovation Hub. Barca Innovation Hub har samlet ... Læs mere »

Tag en afstressende weekend i Barcelona

afstressende weekend i Barcelona

En miniferie kan være godt for mange ting. Bare det at komme væk fra hverdagens slid og trummerum kan være afstressende i sig selv. Men har du været rigtigt meget på og føler dig stresset, så kan jeg kun anbefale en (forlænget) weekend i Barcelona. Det kan om noget sætte tempoet ned og få energien tilbage – også selv om det kun er 2-3 dage. Hvis du er stresset, så planlæg din ferie således (det virker!): Tidspunkt Rejs uden for de store turistmåneder, så du undgår en masse mennesker i byen. November, januar, februar og marts måned er rigtigt gode. ... Læs mere »

Service er billig i Barcelona

Barcelona (og hele Spanien) er billig når det kommer til forskellige servicefag og det kan betale sig at få lavet mange af tingene, når man er dernede. Her kommer nogle forslag til, hvilke services du med fordel kan få lavet i Barcelona. Briller Briller er billige i Barcelona og service og kvalitet er i top, næsten uanset hvilken optiker, du vælger. Jeg har selv anvendt Afflelou nogle gange. Det er faktisk en fransk kæde, men de har flere forretninger i Barcelona, blandt andet på Placa Catalunya. De har alle de kendte mærkevarestel betydeligt billigere end i Danmark og de kan ... Læs mere »

Barcelona Shopping – den bedste shopping i Barcelona

shopping i barcelona

Barcelona er mere end gode seværdigheder og dejlig mad. Det er en international by med masser af muligheder for shopping. Både i internationale forretninger og i mindre lokale butikker. Her er en guide til den bedste shopping i Barcelonas og med de mest populære shoppinggader og -områder. Den fortæller dig, hvor du kan finde designerbutikker og mærkevarer, samt hvilke gader og områder der har de bedste shoppingmuligheder i Barcelona. Barcelona har et bredt udvalg af både eksklusive designerbrands, shopping centre og mindre modeforretninger. Åbningstider for shopping i Barcelona De fleste forretninger i Barcelona åbner kl. 09.30 eller kl. 10.00 om ... Læs mere »

Ledermøde i Barcelona – nogle gode tips

Forleden dag blev jeg kontaktet af en af mine bekendte, som er direktør. Han skulle til Barcelona med sin ledergruppe og ville gerne have nogle “staldtips”, som han skrev. Helt konkret skrev han: Jeg skal med mit lederteam til Barcelona og har brug for lidt stald tips til lidt restauranter, områder eller bare noget coolt, som man måske ikke lige selv finder. Har du det? Og det har jeg jo! Så her kommer mit svar til ham, som du også kan bruge, hvis du selv overvejer at holde et ledermøde i Barcelona: Det lyder dejligt med en tur til Barcelona – ... Læs mere »

Hvad hedder kaffen?

kop kaffe

Kaffe og spaniere hører ligesom sammen. Der er et hav af cafeer og kaffebarer rundt om i Barcelona og de benyttes flittigt. Det er her man holder sin pause – selv om det bare er 10 minutter. Og man forstår det godt, for kaffen er både god og billig. Der er langt til de danske priser, hvor kaffe ofte løber op i 30-50 kr. På min lokale Cafe Savona får du kaffe plus croissant for €2 eller 15 kr. Sådan! Kaffe guide Men hvad skal du bestille, når du er på café? Her får du en lille guide til hvad ... Læs mere »

Den perfekte formiddagstur i Barcelona

arc de triomf

Når vi har førstegangsgæster i Barcelona tager vi dem altid ud på den samme tur den første dag. Og selv om vi selv har gået den en del gange bliver vi aldrig trætte af den. Den kan klares på et par timer med nogle stop undervejs og er den perfekte formiddagstur i Barcelona. Den tager udgangspunkt i vores egen gade som er Sant Pere Mes Baix, der er en sidegade til den store Via Laietana. Gaden ligger i La Ribera distriktet i det område, der kaldes Sant Pere. Selve gaden er faktisk også et besøg værd, da det er en ... Læs mere »

Mercat Santa Caterina

Der findes flere dejlige markeder i Barcelona, hvoraf La Boqueria ved Ramblaen er det største og mest kendte. Vi bor selv tæt på et af disse markeder, Mercat Santa Caterina, som vi naturligvis kalder “vores marked” og vi handler her jævnligt. Det er beliggende i La Ribera området tæt på den markante gade Via Laietana, som på den anden side har Katedralen. Mercat Santa Caterina er åbnet i den nuværende og moderniserede form i 2005 og har således lige fejret 10 års jubilæum – faktisk foregår det i skrivende stund, som du kan se nedenfor: Santa Caterina var oprindeligt et ... Læs mere »

15 gratis ting du kan lave i Barcelona

Du kan foretage dig rigtigt mange ting i Barcelona og selv om prisniveauet generelt er lavt, så kan det godt løbe op, hvis man spiser ude tre gange om dagen og betaler indgang til et væld af museer og seværdigheder. Så her er nogle tips til gratis ting du kan foretage dig i Barcelona og som kan få budgettet til at strække lidt længere. 1. Park Guell Park Guell er egentlig ikke helt gratis mere. Fra efteråret 2013 begyndte man nemlig at tage betaling for at komme ind til de mest turistede områder – i øvrigt gav det en del ... Læs mere »

Velkommen til Barcelona Guiden

Velkommen til det første blogindlæg på Barcelona Guiden. Det er et stille udlæg, der vil fortælle lidt om, hvem jeg er, hvorfor jeg har skabt Guiden og hvad du kan forvente af indhold. Mit navn er Jan Olsen og jeg er vild med Barcelona – det er i øvrigt hele min familie. Vi er så begejstret, at vi i sommeren 2013 købte en lille lejlighed i byen og besøger den så ofte vi kan. Det bliver tit til mellem 8 og 10 gange om året. Den glæde vi har ved byen vil jeg gerne prøve at give videre. Og så ... Læs mere »