Forside > Blog > Service er billig i Barcelona

Service er billig i Barcelona

Barcelona (og hele Spanien) er billig når det kommer til forskellige servicefag og det kan betale sig at få lavet mange af tingene, når man er dernede. Her kommer nogle forslag til, hvilke services du med fordel kan få lavet i Barcelona.

Briller

Briller er billige i Barcelona og service og kvalitet er i top, næsten uanset hvilken optiker, du vælger. Jeg har selv anvendt Afflelou nogle gange. Det er faktisk en fransk kæde, men de har flere forretninger i Barcelona, blandt andet på Placa Catalunya. De har alle de kendte mærkevarestel betydeligt billigere end i Danmark og de kan lave alle typer af glas til under halv pris. Typisk kører de med nogle kampagner, så du f.eks. kan få et par briller til fuld pris (som altså er det halve af danske priser) og så få to par oveni for €1 pr. stk. Stellet på de to sidste er så deres egne, men faktisk meget pæne, og brilleglasset på de to gratis briller er så heller ikke de bedste, men hvad gør det, når du har fået det bedste par til halv pris?

Tandlæge

Jeg har ikke selv prøvet at være til tandlæge i Barcelona, men de skulle efter sigende være lige så gode som en dansk tandlæge. Priserne ligger betydeligt under danske tilstande, men der er naturligvis mere at spare på de store ting, som broer, kroner og andre “tandlægeoperationer”. Du skal dog se dig godt for, da det ikke er alle tandlæger, der er lige gode til engelsk og jeg vil nødig tale tænder på spansk!

Jeg er blevet anbefalet en engelsktalende klinik, der ligger centralt i Barcelona. Den hedder The British Dental Clinic.

Frisør

Den er rørende billigt at gå til frisør i Barcelona og typisk under halv pris for forhold til Danmark. Men her er det lidt svært at generalisere, da frisørpriser også varierer meget i Danmark og ofte er meget billigere i provinsen end i København. Er du mand er det oplagt at blive klippet i Barcelona. Uanset om du vælger en “hip” salon skal du sjældent af med mere end €30 og du kan sagtens finde noget, der er billigere.

For kvinderne er der lidt flere faldgruber. For det første er de fleste spanske kvinder langhåret, så det er den type hår, de har erfaring med. Er du korthåret kan det være vanskeligere at blive helt tilfreds, så her skal du passe lidt på. Dernæst er det ikke mange frisører, der er stive i engelsk, så det kan være svært at forklare, hvad du gerne vil have lavet og hvordan håret skal klippes. Så her må du stole lidt på frisøren… Til gengæld er det dejligt billigt.

Negle

Jeg har ikke selv prøvet det, men både min hustru og datter får som regel ordnet negle på både hænder og fødder, når de er i Barcelona. Det er billigt. Men de fleste af “negle-shoppene” er drevet af kinesere, så du skal ikke regne med den bedste service eller at du kan sidde og hyggesludre undervejs. Men prisen er lav, så det må du finde dig i.

Andre servicefag

De fleste andre servicefag er også billigere i Barcelona. Det skyldes en lavere timeløn, lavere skat, lavere moms og nogle steder en lavere husleje. Så hvis du vil have massage, gå til fysioterapi, shockwave eller andet, så kan det også betale sig i Barcelona. De er dygtige og uddannet på samme niveau som i Danmark. Den eneste udfordring, der kan være, er sproget, hvor det engelske ofte kan halte lidt.

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*