Forside > Blog > Barcelona Shopping – den bedste shopping i Barcelona
Barcelona Shopping – den bedste shopping i Barcelona
God oversigt over de mange shoppingmuligheder i Barcelona.

Barcelona Shopping – den bedste shopping i Barcelona

Barcelona er mere end gode seværdigheder og dejlig mad. Det er en international by med masser af muligheder for shopping. Både i internationale forretninger og i mindre lokale butikker.

Her er en guide til den bedste shopping i Barcelonas og med de mest populære shoppinggader og -områder. Den fortæller dig, hvor du kan finde designerbutikker og mærkevarer, samt hvilke gader og områder der har de bedste shoppingmuligheder i Barcelona.

Barcelona har et bredt udvalg af både eksklusive designerbrands, shopping centre og mindre modeforretninger.

Åbningstider for shopping i Barcelona

De fleste forretninger i Barcelona åbner kl. 09.30 eller kl. 10.00 om morgenen og lukker igen kl. 20.00. Shoppingcentrene i Barcelona åbner kl. 10.00 og er åbne til kl. 22.00. De store kædebutikker, butikscentre og de fleste forretninger i de populære shoppingområder i Barcelona holder ikke ”siesta” og lukker derfor ikke til frokost. Mange af de mindre forretninger samt de forretninger, der ligger uden for centrum, holder dog ofte lukket i to til tre timer omkring frokosttid.

De små forretninger bestemmer selv deres åbningstider, så lukketiden hen over frokost kan variere fra kl. 13.00 til kl. 17.00 om eftermiddagen. Alle kædebutikker og shoppingcentre er åbne hele dagen på lørdage, men næsten alle butikker holder lukket om søndagen, bortset fra otte særlige søndage om året. De fleste af disse særlige søndage ligger omkring sommer- og vinterudsalg samt ved juletid.

Det eneste shoppingcenter i Barcelona, der holder åbent hver søndag hele året rundt er shoppingcentret Maremagnum, der ligger ved havnen og har et rimeligt godt udvalg af brands. Om sommeren, fra d. 12. juli til d. 13. september, holder shoppingcentret Arenas også åbent om søndagen fra kl. 10.00 til kl. 18.00.

Shoppinggaden Passeig de Gracia

Hvor ville Julia Roberts shoppe, hvis filmen Pretty Woman var optaget I Barcelona? Julia ville helt sikkert starte på Barcelonas mest elegante, moderigtige og internationale shoppinggade som kaldes ”Passeig de Gracia” på catalansk og ”Paseo de Gracia” på spansk. Passeig de Gracia er muligvis den skønneste gade i Barcelona at shoppe på. Det er en smuk, bred boulevard fyldt med grønne træer og bygninger, som er opført i modernistisk arkitektur. Udover de mange forretninger huser gaden også nogle af Barcelonas bedste restauranter og hoteller.

Fortovene består af smukke sekskantede brosten med Gaudis maritime motiver fra Casa Mila, og gaden er omgivet af modernistisk designede lygtepæle af Pere Falqués samt charmerende modernistiske bænke af sten.

På Passeig de Gracia kan du finde de fleste flagship-stores fra både de bedste spanske brands og de internationale luksusbrands.

På den del af Passeig de Gracia, der ligger under gaden Gran Via, kan du finde nogle af de populære highstreet brands. Eksempelvis ligger ZARAs flagship store på hjørnet, hvor Passeig de Gracia og Gran Via krydser hinanden og på et andet hjørne finder du Apple Store Barcelona.

Forretninger ved Plaza Catalunya

Står du på Plaza Catalunya, kan du vælge at gå i det fremragende stormagasin El Corte Ingles, som har mange eksklusive mærker og et velassorteret supermarked med en delikatesseafdeling i kælderen. Over for El Corte Ingles på den anden side af Plaza Catalunya finder du centret El Triangle, som har et mindre men forskelligt udvalg af forretninger og caféer inklusiv Barcelonas største parfumeforretning Sephora.

Shoppinggaden Portal de L’Àngel

Går du efter et udvalg af de største highstreet brands skal du fortsætte hen over Plaza Catalunya og ind til gågaden Portal de L’Àngel. Her finder du H&Ms flagship, der ligger over for endnu et El Corte Ingles stormagasin. For at finde mindre butikker, caféer og restauranter skal du søge ned ad en af sidegaderne.

Shoppinggaden Avenida Diagonal

Når Julia Roberts havde taget turen ned ad Passeig de Gracia ville hun helt sikkert gå til Avenida Diagonal, som krydser toppen af Passeig de Gracia. Avenida Diagonal er en meget lang allé, som strækker sig helt fra den nordøstlige del af Barcelona ved Diagonal Mar-området og går hele vejen op til det moderne sydvestlige kvarter Zona Alta.

Selvom de to gader krydser hinanden ville det være en lang tur at shoppe på både Passeig de Gracia og Avenida Diagonal på den samme dag – så hellere tage en taxa eller fordele shoppingen ud på to dage. Den bedste shopping på Avenida Diagonal begynder der, hvor alléen krydser Passeig de Gracia og fortsætter hen til centret Pedrables i toppen af Diagonal Mar.

Avenida Diagonal har adskillige trendy forretninger såsom Giorgio Armani, Gucci og Calvin Klein blandt mange flere. Her kan du også finde populære møbelforretninger som Habitat, Zara Home, BoConcept med flere.

Et populært shoppingområde tæt på Avenida Diagonal er Plaça de Francesc Macià i Sarrià-Sant Gervasi-distriktet. Området har mange eksklusive butikker og caféer og en skøn park i nærheden der kaldes Turo Park. For enden af Avenida Diagonal kan du ligeledes finde et af Barcelonas bedste shoppingcentre, som hedder L’illa, der har mange af de største brands og et lækkert food court i kælderen.

Shoppinggaden Rambla de Catalunya

Rambla de Catalunya er en af Barcelonas mest charmerende gader at slentre rundt på, og der er mange små og hyggelige butikker i forskellige stilarter. Der er flere både modeforretninger, accessory-forretninger, gaveforretninger og caféer.

Den cafébefængte gågade i midten gør Rambla de Catalunya til en populær gade, hvor shoppingen kan kombineres med en spisepause. Den går parallelt med Passeig de Gracia, og gaderne der forbinder disse to har også mange forretninger og gallerier.

Shoppinggaden Las Ramblas (Rambla’en)

Las Ramblas er en god gade at slentre rundt på, men dog ikke den bedste shoppinggade. Der er mange fastfood-restauranter og souvenirforretninger, men der er ikke mange modeforretninger. Dog er det til at finde få highstreet brands såsom H&M og Desigual, særligt i den øverste del tæt på Plaza Catalunya.

Mode- og håndværksbutikker

For at finde små, intime mode- og håndværksbutikker skal du søge mod den gamle bydel i Barcelona, hvor der findes mange små interessante forretninger i det gotiske kvarter – primært i den øverste del af området. Et godt sted at starte vil være Carrer de la Portaferrissa fra Ramblaen. Et sted at købe gaver og kunst kan være Carrer de Petritxol i det gotiske område. Der er også mange skønne butikker i det trendy område La Ribera / Born.

Outlet og shoppingcentre

La Roca Village er en outlet-by med 100 designerbutikker, caféer og restauranter. La Roca ligger udenfor Barcelona og ligger ca. 30 minutters kørsel (40 km) i bil fra både Barcelona og Girona. Du kan også tage bussen ved Exit 12 ”Cardedeu” på AP7 motorvejen.

I 2016 åbnede et nyt outletcenter syd for Barcelona kaldet Viladecans The Style Outlets. The Style Outlets Barcelona har 150 outlet-forretninger med populære modebrands.

Påskeshopping i Barcelona

På helligdagene Langfredag og 2. Påskedag holder forretningerne i Barcelona lukket. I centrum vil du dog kunne finde souvenir- og turistforretninger samt små modeforretninger der har åbent, men alle de store shoppingcentre og highstreet forretninger holder lukket. Barer og restauranter har dog åbent.

Juleshopping i Barcelona

På helligdagene Juledag og 2. Juledag holder forretningerne I Barcelona lukket. I centrum vil du dog finde souvenir- og turistforretninger som har åbent samt nogle små modeforretninger, men alle de store shoppingcentre og highstreet forretninger holder lukket.

I december er der nogle særlige søndage hvor forretningerne har åbent og hvor der er julemarkeder. Ligeledes er barer og restauranter åbne.

 

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*