Forside > Fly Barcelona
Fly Barcelona

Fly Barcelona

Den nemmeste måde at komme til Barcelona er absolut med fly. Der er flere flyselskaber, der flyver direkte og endda med flere afgange dagligt, så der er masser af valgmuligheder og konkurrence på ruten. Men der er også stor efterspørgsel, så du skal være ude i god tid, hvis du skal have billige billetter.

Billige flybilletter til Barcelona

Der er to lavprisselskaber, der flyver fra København direkte til Barcelona dagligt og som har billige flybilletter, hvis du er ude i god tid. Det ene er Norwegian og det andet er Vueling, der er det spanske flyselskab Iberias lavprisselskab. Begge selskaber har to afgange om dagen i sommerhalvåret (fra påske til og med efterårsferien) og én daglig afgang i vinterhalvåret.

Der er i princippet to måder at få fat i de aller billigste flybilletter:

  1. Vær ude i god tid
    Hvis du ved du skal afsted om 4-6 måneder, så book så tidligt som muligt. Lad mig give dig et eksempel. Min datter og nogle veninder skulle ned i vores lejlighed i påsken, som generelt er en dyr periode. De holdt øje med Vuelings hjemmeside allerede i efteråret for at se, hvornår billetterne kom til salg. Da de endelig kom på nettet fik de dem til 1.100 kr. retur. Det er meget billigt over en højtid.
  2. Rejs i midtugen
    Den anden måde er at rejse på dage, hvor alle andre ikke rejser! Det vil sige kan du rejse på tirsdage, onsdage eller torsdage, så kan du komme billigt frem og tilbage. De fleste rejser omkring weekenden, så gå uden om den, hvis du vil have billige billetter til Barcelona.

Prismæssigt starter priserne omkring 375 kr. (€50) hos Vueling og 500 kr. hos Norwegian for en enkeltbillet. Dertil skal lægges de sædvanlige gebyrer for sædevalg, baggage, kreditkort m.m., men det er ikke noget du nødvendigvis behøver – slet ikke hvis du kun skal være væk i et par dage.

På den tid af året, hvor der er to daglige afgange er den sene afgang altid den billigste.

Flytid
Både Norwegian og Vueling har en officiel flyvetid på små 3 timer, men flyet er sjældent i luften i mere end 2,5 t.

Her er lidt om de to flyselskaber:

Med Vueling til Barcelona

Vueling er som skrevet et spansk lavprisselskab. Mine erfaringer med Vueling er gode. De flyver som oftest til tiden og vi har kun en gang være en lille time forsinket med Vueling. Selve flyet er moderne, men der er ikke megen benplads – sæderne står ualmindeligt tæt. Det kan gå i 2,5 time men det er ikke just komfortabelt. Personalet er spansk og taler kun spansk og engelsk. Du kan bruge elektronisk udstyr under hele flyvningen, så længe det er i fly-mode.

Du kan checke ind hjemmefra og printe boardingkort, hvilket er tidsbesparende.

Vueling flyver til og fra terminal 1 i Barcelona. Det er den nyeste og faktisk ret “lækre” terminal, hvor der også er gode forbindelser, hvis du skal videre.

Med Norwegian til Barcelona

Norwegian har skandinavisk og spansk personale, der alle kan engelsk også. Der er mere plads i Norwegians fly i forhold til Vueling og så er der wi-fi, der dog som regel er så langtsomt, at det er svært at anvende ordentligt. Mine erfaringer med Norwegian er blandede og jeg har for øjeblikket en sag kørende med dem om erstatning for en rejse fra Barcelona, hvor vi blev mere end 3 timer forsinket på grund af en flyfejl og måtte skifte fly. De har indtil nu nægtet at udbetale erstatning, som de ellers er forpligtet til.

Du kan tjekke ind hjemmefra i Danmark, men i Barcelona, skal det foregå i lufthavnen, så det tager lidt ekstra tid.

Norwegian flyver til og fra “discount” terminalen, terminal 2, i Barcelona, som dog er blevet lidt opgraderet på det seneste.

Billig fly til Barcelona med SAS og andre

SAS flyver også direkte til Barcelona fra København men ikke dagligt. Og jeg har opgivet at finde ud at hvilke dage, der ellers er tale om – det synes at blive ændret hele tiden. Men lykkes det med SAS er prisen faktisk fornuftig og her har du jo “gratis” baggage med i prisen. Det kan også sagtens lade sig gøre at flyve med SAS fra København og så have et enkelt skift i Frankfurt eller München og så flyve videre derfra med Lufthansa. Man taber en time eller to i rejsetid, men det kan ofte være ret billigt.

Det samme kan du gøre med f.eks. Swissair og KLM, hvor du så skifter i henholdsvis Zürich og Amsterdam.

Fly Billund til Barcelona

Jeg er klar over at den første del af denne side har været noget københavner-agtig og kun oplyst om fly fra København. For du kan også flyve fra Billund til Barcelona. Her har jeg bare ikke nogen erfaring selv, så jeg kan hverken anbefale noget eller det modsatte.

Det er kun Ryanair, der flyver direkte til Barcelona fra Billund og de lander så ikke i Barcelona men i Girona, der ligger ca. 70 km nord for Barcelona. Derfra skal du så enten med tog eller bus for at komme til Barcelona. Eller tage en taxi, der dog godt kan løbe lidt op.

Det er også muligt at flyve med SAS, Lufthansa, KLM m.fl. fra Billund, men så skal du skifte undervejs og den samlede rejsetid bliver noget længere end de 3 timer. Men det kan lade sig gøre.

Jeg håber dette har givet dig et overblik over dine muligheder, når du vil med fly til Barcelona. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at stille dem nedenfor.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*