Forside > Blog > 15 gratis ting du kan lave i Barcelona
15 gratis ting du kan lave i Barcelona

15 gratis ting du kan lave i Barcelona

Du kan foretage dig rigtigt mange ting i Barcelona og selv om prisniveauet generelt er lavt, så kan det godt løbe op, hvis man spiser ude tre gange om dagen og betaler indgang til et væld af museer og seværdigheder. Så her er nogle tips til gratis ting du kan foretage dig i Barcelona og som kan få budgettet til at strække lidt længere.

1. Park Guell

Park Guell er egentlig ikke helt gratis mere. Fra efteråret 2013 begyndte man nemlig at tage betaling for at komme ind til de mest turistede områder – i øvrigt gav det en del lokale protester, da parken også er meget brugt af Barcelonas indbyggere.

Men den største del af parken er stadig gratis og den er dejlig at slentre rundt i og opdage Gaudis univers. Det går lidt op og ned, så man får også lidt motion.

2. Gratis museumsbesøg om søndagen

Alle museer, der drives af byen Barcelona, har gratis adgang søndag eftermiddag. Det gælder f.eks. Picasso, MUHBA og MNAC. Andre museer har gratis adgang på andre tidspunkter men ofte om søndagen. Du skal dog væbne dig med tålmodighed, da der kan være lange køer.

3. Gå en tur på Rambla’en

Har man ikke været i Barcelona før, skal man en tur på Rambla’en. Men jeg må indrømme, at vi ikke selv kommer der mere – det er meget gøgl og turisme. Men tag en tur fra Columbus-statuen ved vandet og op til Placa Catalunya. Om morgenen er der ikke så mange mennesker.

4. La Boqueria

Når du går på Rambla’en støder du på et tidspunkt ind i markedet La Boqueria. Det er imponerende flot og har alverdens lækre fødevarer og med nogle sjove tapasbarer ind imellem. Gå lidt ud i siden så kan du bedre komme til. Markedet er bestemt ikke kun for turister – her handler de lokale og mange toprestauranter køber ind her. Nu skrev jeg det var gratis – så pas på du ikke kommer til at købe noget her…

5. Arkitekturen på Passeig de Gracia

Fortsætter du forbi Placa Catalunya og op af Passeig de Gracia,  der ud over en række dyre forretninger også har flot Gaudi-arkitektur ved Casa Battlo og La Pedrera, som sagtens kan nydes udefra. Herfra er der også kun ca. 15 min. gang til Sagrada Familia, som også er gratis ude fra.

6. Stranden

At kunne kombinere storby med strand er en kæmpe fordel. Her er Barcelona foran på point i forhold til mange andre europæiske storbyer. Stranden ved Barceloneta er den mest populære med en dejlig promenade og masser af restauranter, både i strandkanten og få meter fra promenaden. Men det er også her, der er flest mennesker. Vil du have mere fred kan du blot gå få hundrede meter nordpå, så dør menneskevrimlen ud.

I øvrigt er der liv på stranden året rundt og det er et foretrukkent sted til gåturen og familieudflugten om vinteren.

7. Born Centre Cultural

I det dejlige område Born ligger en markedshal, der i dag er ombygget til et monument over den voldsomme catalanske nationalisme. Under renoveringen af markedshallen fandt man ruiner fra tiden omkring 1714, hvor Catalonien mistede sin selvstændighed og centeret er bygget op omkring disse, der altså viser Barcelona “sidst man var selvstændig”. Men det er meget flot og man kan læse en masse historie, hvis man er yderligere interesseret.

8. Den gotiske katedral

I det gotiske kvarter finder man Katedralen, som er meget imponerende både indenfor og udenfor. Der er gratis adgang på forskellige tidspunkter – typisk tidligt om morgenen og om formiddagen. På pladsen uden for er der ofte marked og underholdning, lige som en af Barcelonas danseklubber optræder en gang imellem. Det er et sted, hvor der altid er mange mennesker – også lommetyve – så pas på tingene heromkring.

9. Det gotiske kvarter

Nu du er ved katedralen så gå ind i de små gader i det gotiske kvarter (Barri Gotic). Det ligger til højre for katedralen, når du står uden for og kigger på den. Her er alt lige fra udprægede turistforretninger, moderne design til cafeer og restauranter. Men denne middelalder-bydel er interessant af bevæge sig rundt i og der er næsten altid køligt på grund af de smalle gader. Området ligger mellem La Rambla og Via Laietana. Pas på du ikke farer vild!

10. Placa Reial

Placa Reial er måske et af de mest turistede områder i Barcelona, men den er helt klart et besøg værd. Den er omgivet af arkader med søjler ud mod pladsen, der har restauranter hele vejen rundt. Læg mærke til lamperne – det er den første officielle opgave Gaudi fik af byen – med dragelignende arme, der leder op til en hjelm med vinger.

guadi lamper placa reial

11. På opdagelse i El Raval

Går du fra Placa Reial ud mod Rambla’en og krydser denne kommer du til det ungdommelige og “up and coming” område El Raval. Her møder du en skøn blanding af prostituerede, studerende og folk fra alverdens lande. Området er under byfornyelse og renovering men har en god atmosfære. Få en kop kaffe (ikke helt gratis…) på Rambla del Raval og gå mod nord mod MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), hvor mange af byens skatere holder til. I dette områder finder du også mange vintage-butikker – men de er naturligvis ikke gratis.

12. Kunst i gaderne – Street Art

Der er masser af graffiti overalt i Barcelona og du finder det især i El Raval og Poble Nou. Men der er også mere officiel kunst i gaderne. De mest berømte er nok “Fisken” af Frank Gehry, der står ved stranden nær den olympiske havn, Roy Lichtenstein’s 15 meter høje hoved ved Port Vell, Antoni Tàpies’ monument Homage til Picasso på Passeig de Picasso og Fernando Botero’s store kat på Rambla del Raval.

13. Els Encats Vells marked

Første gang jeg besøgte Els Encats Vells loppemarkedet var det et lidt primitivt marked med gamle blikskure og en masse skrammel. Nu er markedet flyttet mindre end 500 meter til en imponerende bygning. Du finder stadig en masse skrammel men også meget mere anvendelige ting, som der nu er på et loppemarked. Markedet ligger ved Glories (Metro) og ved kontortårnet Torre Agbar.

els encats vells

14. Få masser af motion

Det er svært at sidde stille i Barcelona. Og har du lyst til at røre dig ekstra meget, så er her masser af muligheder. En løbetur ved stranden er oplagt. Barcelona kaldes også “Skaters Paradise” og du kan skate over alt i byen men især omkring MACBA i El Raval er der masser af skatere. Vil du hellere surfe end skate, så ligger vejret op til det en gang imellem. På stranden er der også mange beach-volley baner, der kan benyttes.

I mange af parkerne er der bordtennisborde, som man frit kan benytte og det er der mange, der gør – i hvert fald i Parc de la Ciutadella, som vi benytter meget. Ved Arc de Tromph (tæt ved parken) er der også boule-baner – ligesom der er mange andre steder i byen.

15. Gå på nettet og på opdagelse

Mange cafeer, barer, vaskerier og snart også offentlig transport tilbyder gratis wi-fi, så du kan gå gratis på nettet og finde dit næste gøremål i Barcelona. For der er meget at give sig i kast med…

Har du selv nogle tips til gratis ting, du kan give dig til i Barcelona, så del dem meget gerne med os nedenfor eller på Facebook.

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*