Forside > Barcelona Lufthavn

Barcelona Lufthavn

Barcelona Lufthavn (BCN) kaldes også Barcelona El Prat Airport og ligger ca. 15 km syd for byen i El Prat de Llobregat. Den er således dejligt tæt på byen og det er hurtigt og nemt at komme frem og tilbage.

Lufthavnen består af to terminaler; Terminal 1 og Terminal 2.

Terminal 1 er den “fornemme” og nye terminal med alle de store flyselskaber og her flyver blandt andet SAS og Vueling fra. Det er også den terminal, der har de fleste faciliteter og shoppingmuligheder.

Terminal 2 er “discount-terminalen” og herfra flyver Norwegian blandt andet og også RyanAir holder til her, hvis du skal videre med dem.

Der er ret langt mellem de to terminaler – ca. 4 km – så skal du fra den ene til den anden skal du med en gratis shuttle bus. Turen tager ca. 15 minutter, men der kan være kø ved busserne så regn med det dobbelte i rejsetid.

Til og fra lufthavnen

Som skrevet ligger El Prat lufthavnen dejlig tæt på Barcelona by, så det er nemt at komme frem og tilbage. Du kan i princippet vælge mellem tre muligheder; taxi, bus eller tog. Du kan selvfølgelig også aftale pickup fra dit hotel (hvis de tilbyder det) eller selv leje en bil:

Til og fra med taxi

Når du kommer ud fra toldområdet finder du skiltet med Taxi. I terminal 1 går du ned ad den første rulletrappe lige når du kommer ud og i terminal 2 går du bare lige uden for. Taxi-markedet er strengt reguleret i Barcelona, så her er ingen Uber og det er sjældent man bliver snydt. Og det er relativt billigt.

Alt efter hvor du skal hen så koster turen ca. €30 til centrum. Vi kører normalt til Mercat Santa Caterina og her bliver det som regel €30-35. Du skal betale taxameterprisen plus et lufthavnstillæg på ca. €4,60. Forsøger de at tage mere, så er du ved at blive snydt! Der hænger et skilt i taxa’en, der forklarer prisstrukturen.

Turen tager ca. 20-30 minutter alt efter trafikken – der kan ofte være kø.

Når du skal til lufthavnen er det nemt at praje en taxi på gaden. Nogle hoteller har aftaler med taxa-vognmænd og det kan hurtigt blive €10 dyrere, så pas på med dem. Der er også nogle gode holdepladser, hvor det er nemt at få taxa – f.eks. ved Placa Catalunya og Mercat Santa Caterina (Via Laietana).

Til og fra Barcelona Lufthavn med bus

aerobus til barcelona lufthavn

Du kan også tage en lufthavnsbus, AeroBus, der går både fra Terminal 1 og Terminal 2. I terminal 1 skal du forbi “taxi-rulletrappen” og hen til den næste rulletrappe – der er et skilt med “AeroBus”. I terminal 2 går du uden for og til venstre og så kommer du til bussen.

Bussen stopper ved Placa de Espana, Universitetet og har endestation på Placa Catalunya ved stormagasinet El Corte Ingles. Prisen er €5,90 pr. person hver vej. Vi plejer at tage bussen hvis vi er to og en taxi, hvis vi er flere. Men det kommer også an på hvor tæt man skal bo ved busstoppestederne. Vi kan godt lide at gå de 10 minutter til lejligheden og snuse lidt til atmosfæren, når vi kommer.

Hvis du alligevel skal til at tage metro efter bussen, så er en taxi måske mere økonomisk fordelagtig – og du bliver kørt til døren.

Hvis du tager bussen til lufthavnen, skal du være opmærksom på, at du tager den rigtige! A1 går til Terminal 1 og A2 til Terminal 2, så det burde være til at finde ud af.

Til og fra Barcelona Airport med tog

Der er også den mulighed at tage toget. Det har jeg ikke prøvet i nogle år, så jeg er ikke helt inde i detaljerne mere. Men toget går kun fra terminal 2. Så hvis du kommer til terminal 1 skal du altså skifte terminal med shuttle-bussen først (her synes jeg allerede det bliver bøvlet…).

Toget kører hver 30. minut til den store station Sants i Barcelona og du kan også finde tog, der kører længere nordpå. På Sants kan du skifte til andre regional- og intercitytog (hvis du skal længere end Barcelona) og her kan du også skifte til metroen. En togbillet fra lufthavnen til Barcelona koster ca. €4-5 mens en metrobillet koster €2,10 i skrivende stund, så det er altså sammenlagt lidt dyrere end lufthavnsbussen.

Jeg håber ovenstående giver dig et bedre billede at dine muligheder, når du skal til og fra lufthavnen i Barcelona.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*