Forside > Blog > Den perfekte formiddagstur i Barcelona
Den perfekte formiddagstur i Barcelona

Den perfekte formiddagstur i Barcelona

Når vi har førstegangsgæster i Barcelona tager vi dem altid ud på den samme tur den første dag. Og selv om vi selv har gået den en del gange bliver vi aldrig trætte af den. Den kan klares på et par timer med nogle stop undervejs og er den perfekte formiddagstur i Barcelona.

Den tager udgangspunkt i vores egen gade som er Sant Pere Mes Baix, der er en sidegade til den store Via Laietana. Gaden ligger i La Ribera distriktet i det område, der kaldes Sant Pere. Selve gaden er faktisk også et besøg værd, da det er en traditionel catalansk gade med lokale forretninger, hvor de lokale køber ind – på trods af at den ligger tæt på det mere livlige Born.

Fra Sant Pere Mes Baix går vi ned til Mercat Santa Caterina, som er det lokale marked og hvor man ikke kan undgå at blive både imponeret og misundelig over alle de friske fødevarer, man kan få til absolut bundpriser i forhold til Danmark. Er man historisk interesseret kan man lige gå om bag markedet og se den lille udstilling fra den gang der lå et kloster her. Det er sjældent, jeg får lokket mine gæster med herom desværre :-).

santa-caterina-frugt

Fra Mercat Santa Caterina går vi op ad Via Laietana (ind i byen) indtil vi kommer til vejen Sant Pere Mes Alt på højre hånd, som vi går nedad. Lige efter du er drejet støder du ind i Palau de la Musica, som er en meget flot koncertsal både ude fra og inde. Her spilles alle mulige klassiske koncerter og jeg har selv været der til en “Wienerkoncert” nytårsaften. Det kan anbefales at se en koncert eller eventuelt tage en rundtur i paladset.

palau de la musica

Bygningen er opført mellem 1905 og 1908 i Art Nouveau stil og i modsætning til hvad mange tror, så er det ikke Gaudi, der står bag. Det gør derimod arkitekten Lluís Domènech i Montaner. Koncerthuset er på UNESCO’s World Heritage list. Det kan være svært at fotografere bygningen, så jeg har lånt billedet fra stedets hjemmeside.

Efter at have beundret Palau de la Musica fortsætter vi ned ad Sant Pere Mes Alt ind til vi når ned til Placa Sant Pere, der er den lokale plads i vores område (Sant Pere). Der er altid åbent i kirken Sant Pere, der har givet navn til hele området, så gå en tur ind der og nyd stilheden og kirkens rustikke opbygning.

På pladsen findes en udmærket café, La Candela, hvor det er tid til at nyde en café solo og en croissant.

placa sant pere

Efter kaffepausen går du mod Sant Pere Mes Baix (læg mærke til at den ene gade hedder ‘Alt’ og den anden ‘Baix’ – det står for henholdsvis øvre og nedre) og drejer til venstre, hvor vejen så hedder Carrer del Rec Comtal. Følg denne vej og så kommer du til Barcelonas triumfbue, Arc de Triomf.

arc de triomf

Triumfbuen er bygget til verdensudstillingen i Barcelona i 1888, hvor den var indgangsportal til udstillingsområdet. Her er der næsten altid liv og især i weekenden kan der være optræden eller forskellige arrangementer.

Gå ned mod parken for enden af den lange plads ved buen. Det er Parc de la Ciutadella, hvor verdensudstillingen i øvrigt blev holdt. Gå ind i parken og gå lidt ind til venstre, hvor du finder det store springvand og en lille sø, hvor der er bådudlejning. I udkanten af parken finder man også det catalanske parlament.

Find tilbage til vejen, hvor du kom ind og gå ned til enden, hvor du finder indgangen til Zoo. Har du børn med er et besøg her en god idé (en anden dag) – de har blandt andet et delfinshow. Gå til højre og ud af parken hvor du kommer til den store avenue Passeig d’Isabel II, der løber ud i Passeig de Colom, der fører ned til Columbusstatuen. Så langt skal vi ikke, men gå forbi stationen og drej til venstre ad Pla del Palau og gå ned mod vandet.

Når du har krydset et par lyskryds er du på promenaden på Passeig Joan Borbo, der fører ned til stranden. Du kan vælge at gå her langs alle (fiske)restauranterne, men du kan også trække ind til venstre i området, der hedder Barceloneta. Barceloneta er bygget i det 18. århundrede, hvor man forflyttede folk fra området, hvor parken ligger i dag. Her finder du masser af vasketøj til tørre udenfor og de små gader er herlige at udforske med små barer og forretninger.

Uanset hvilken vej du er gået, havner du nede ved stranden, som i den grad er Barcelonas åndehul. Her er liv året rundt og de mange restauranter har udeservering hele året. Stranden går fra det store W-hotel, du kan se til højre, når du kigger ud over vandet, og så ca. 5 km nord på.

Vores tur plejer at stoppe heromkring med en god frokost. Her er mange muligheder alt efter vejr, lyst og pengepung. Skal det ikke være alt for seriøst er der to gode “unge” spisesteder. Den ene er Surfhouse Barcelona, som laver god mad til en meget fornuftig pris. Den anden er burgerbaren MakaMaka, som ligger lidt væk fra vandet ved havnen.

Skal det være bedre mad kan Can Majo anbefales – først og fremmest fisk – eller du kan gå lidt længere hen ad stranden mod den olympiske havn, hvor du i strandkanten finder Agua, der er ganske børnevenlig med mange forskellige retter.

Efter frokost kan du slentre hjem langs havnen Port Vell og måske udforske noget af byen – den del får du i en anden artikel.

Hvis du har gået turen er du velkommen til at komme med dine kommentarer nedenfor. Også hvis du har andre tips.

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*