Forside > Blog > Mercat Santa Caterina
Mercat Santa Caterina

Mercat Santa Caterina

Der findes flere dejlige markeder i Barcelona, hvoraf La Boqueria ved Ramblaen er det største og mest kendte. Vi bor selv tæt på et af disse markeder, Mercat Santa Caterina, som vi naturligvis kalder “vores marked” og vi handler her jævnligt. Det er beliggende i La Ribera området tæt på den markante gade Via Laietana, som på den anden side har Katedralen.

Mercat Santa Caterina er åbnet i den nuværende og moderniserede form i 2005 og har således lige fejret 10 års jubilæum – faktisk foregår det i skrivende stund, som du kan se nedenfor:

mercat santa caterina 10 år

Santa Caterina var oprindeligt et kloster og det har taget navnet fra dette. I den bageste del af markedet med indgang fra gaden er der et par udgravninger fra klosterets tid og du kan se området historie gennem de sidste 300-400 år.

Markedet er kendetegnet ved det meget flotte, buede og mosaikbelagte tag og så en åben konstruktion af træ og jern indenfor.

Som på de fleste andre markeder i Barcelona er der en overflod af dejlige friske varer. Du kan få frugt, grøntsager, blomster, fisk, kød fra de fleste dyr og så selvfølgelig sortfodsskinke, der hænger i flere af boderne. Der er også en hyggelig lille tapasbar, hvor man kan nyde enkelte tapas og lidt at drikke.

santa caterina marked

En af boderne har en del tapas som frostvarer, f.eks. kroketter, fisketapas m.m. og hvis du har mulighed for at fryse et par vand, som køleelement, så kan de godt holde til en flytur hjem. Det har vi selv gjort et par gange med stor succes.

I den ene af enderne i markedet ligger restauranten Cuines Santa Caterina, som også er et besøg værd. Den har både åbent til frokost og aften. Man kan ikke reservere bord og det kan tage ca. 30 minutter at få plads med mindre man ankommer lige når den åbner. Jeg vender tilbage med en gennemgang af restauranten en anden god gang. Men den kan anbefales…

Praktiske oplysninger:

Adresse: Francesc Cambó 16
Område: La Ribera – Ciutat Vella
Email : mercatscaterina@mercatsbcn.cat
Website : http://www.mercatsantacaterina.com/

Åbningstider:
Mandag – onsdag: 07.30 – 15.30
Torsdag – fredag: 07.30 – 20.30
Lørdag: 07.30 – 15.30
Søndag: Lukket

Åbningstiderne kan skifte lidt i forhold til sommer og vinter. Og vær opmærksom på at fisk ikke altid er frisk om mandagen – der er nemlig ikke så mange, der fisker i weekenden.

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*