Forside > Seværdigheder > Casa Mila – La Pedrera
Casa Mila – La Pedrera

Casa Mila – La Pedrera

Casa Milà er et Antoni Gaudis små underværker og en af de seværdigheder, man bør unde sig at se. Casa Mila kaldes også for La Pedrera, som betyder stenbruddet, og er det lidt ironisk navn, der hentyder til facaden, der kan ligne et åbent stenbrud.

Casa Milà blev bygget mellem 1906 og 1912 af Antoni Gaudí som et fashionabelt hjem for den velhavende Milà familie. Der er flere lejligheder og kontorer i bygningen, men de var svære at leje ud på grund af de irregulære rum, som er vanskelige at møblere.

I dag er det derfor museum, hvor man dels kan se den fantastiske og bugtende tagterrasse og flere af lejlighederne, der er møbleret som for 100 år siden.

Bygningen er UNESCO’s World Heritage List, hvor den blev optaget i 1984.

Ud over museum huser bygningen Catalunya-La Pedrera Foundation, der er et kulturelt center og som arrangerer forskellige aktiviteter og udstillinger i bygningen.

Bygningen er i øvrigt lige blevet sat i stand uden på, så den fremstår meget flot.

Når du skal besøge Casa Milà/La Pedrera og vil undgå den altid lange kø, så bestil billetterne online og vælg et passende tidsrum. Der er altid færrest tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen. Du kan købe billetterne på hjemmesiden, du finder nedenfor.

Casa Mila / La Pedrera
Passeig de Gràcia 92
Metro: Diagonal
La Pedrera
Åbningstider: 09.00 – 20.00
Pris: €20,50 (billigere for børn, studerende og handicappede)

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*