Forside > Seværdigheder > Parc de la Ciutadella
Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Barcelona har en hel del parker og grønne områder spredt rundt omkring i byen. Nogle er mindre kendte eller venter på at blive opdaget, mens andre er så populære, at det nogle dage virker som om hele byen er forsamlet i parken. Til de sidste hører Parc de la Ciutadella, der er den største park i Barcelona, hvis MontJuic ikke tæller med.

Parc de la Ciutadella (eller Parque de la Ciudadela på spansk) er et 28 ha stort område, som er bygget på resterne af den gamle fæstning (heraf navnet ciutadella) i det 18. århundrede. Den er beliggende som en forlængelse af pladsen ved Arc de Triomf og er som denne anlagt til verdensudstillingen i 1888. Hele området blev forvandlet fra en gammel militær fæstning til den vigtigste park i byen med forskellige tilhørende bygninger.

Parken ligger dejligt tæt på vores lejligheder, så vi kommer der ofte og den er enorm hyggelig bare at slentre igennem, sætte sig på et tæppe og spise medbragt mad eller måske læse en bog på en bænk.

Gå ind i parken fra Passeig de Pujades (forlængningen af pladsen ved triumfbuen). Her er parken anlagt med brede og lige stier og har fire bygninger på højre hånd. Den første er Castell dels Tres Dragons – slottet med de 3 drager – der blev opført som en restaurant under verdensudstillingen, men som i dag indeholder Zoologisk Museum. Dernæst følger en pavillon og et drivhus med Geologisk Museum i midten – et sted, der er meget populært blandt skolebørn.

Hvis du drejer til venstre cirka midt på den brede sti og altså væk fra de omtalte bygninger, går du ind i et mere frodigt område med smallere og mere “skæve” stier.  Her finder du en en dejlig oase med en kunstig sø, hvor det er muligt at tage en afslappende rotur i en af lejede både.

Det er også herinde at du finder det meget markante springvand og vandfald, La Cascada. Springvandet blev bygget af arkitekten Josep Fontsére med hjælp af den unge arkitektstuderende, Antoni Gaudí. Fontsére ville have det til at ligne Roms Fontana di Trevi, men da omgivelserne og rummet i Barcelonas park er omkring tre gange større er det hele blevet meget mere imponerende – jeg synes måske lidt for meget – i forhold til den italienske inspiration.

Ud over museerne, søen og springvandet ligger Catalonien Parlament også i parken. Parlamentet holder til i en af de gamle militære bygninger, der er inspireret af fransk arkitektur. Foran parlamentet er der en lille have eller park, der også har sin inspiration fra Frankrig.

Når du kommer ned i den modsatte ende af, hvor du gik ind i parken, finder du Barcelona Zoo. Barcelonas Zoo er mere end 120 år gammel og har omkring 4.000 dyr, hvilket gør det til en af de største i Europa. Her er også mulighed for at se et meget velbesøgt delfin show. Jeg har ikke selv været i Zoo, men det skulle være en god oplevelse.

Parc de la Ciutadella
Adresse: Passeig de Picasso 21 – også indgang fra Passeig de Pujades

Om Jan P. Olsen

Udover at være forelsket i Barcelona har jeg et Marketing bureau og skriver på flere andre hjemmesider.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*